Wide Open Arms
Hoi,

Lieve gast, welkom op wideopenarms, om echt mee te doen hier kun je ofwel inloggen als je lid bent, of registreren als je dat nog niet bent Wink 
IndexPortal*RegistrerenFAQInloggen

Deel | 
 

 Boekentips

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Hanneke
top poster
top poster
avatar

Vrouw Aantal berichten : 1468
Leeftijd : 44
Registration date : 11-10-07

BerichtOnderwerp: Boekentips   vr feb 01, 2008 2:41 am

* Let our Voices be Heard! Christian Lesbians In Europe Telling Their Stories,
Uitgeefster: Randi O. Solberg.- Uitgeverij Mein Buch
Harnburg, 2004; 541 pagina's ;ca. 70 afbeeldingen
ISBN 3-86516-077-8

Deze Engelstalige verzamelbundel is onlangs verschenen. Het is een project van het Europees Forum van Christelijke Homo's en Lesbiennes en bevat bijdragen van Christelijke lesbiennes uit 26 Europese landen waaronder Nederland. Het boek geeft een inzicht in de veelzijdigheid van Christelijke geloofsuitingen in Europa. Zo komen lesbische vrouwen met o.a. een Protestantse, Anglicaanse of een Katholieke achtergrond aan het woord. Per land wordt een kort overzicht geschetst van de desbetreffende situatie voor lesbiennes en homo's in maatschappij en kerk. De uitgeefster heeft het boek verfraaid met gedichten, gebeden, foto's en tekeningen van 95 lesbische vrouwen. Het boek toont aan hoe christelijke lesbiennes in Europa leven en geloven, met welke problemen ze te maken hebben en wat hun hoop, moed en kracht geeft.

* Een mens hoeft niet alleen te blijven. Een evangelische visie op homofilie ISBN 90 259 4114 1
Homofilie is geen taboe meer. Langzamerhand is men in Nederland vertrouwd geraakt met het feit dat een groot aantal mensen uit onze samenleving een homofiele aanleg heeft. Ook in de kerken kan men niet meer heen om het feit dat zo'n vijf van de honderd leden homofiel zijn. Toch blijkt in de praktijk de acceptatie van dit feit problemen te scheppen, die van plaats tot plaats - en van gemeente tot gemeente - verschillend van aard en diepgang zijn. Vaak wordt er nog onderscheid gemaakt tussen geaardheid en praktijk. De moraal is dan dat de homofiel de boodschap krijgt: we zullen je onder ons tolereren ( want aan je geaardheid kun je niks doen), als je maar niet je geaardheid in de praktijk laat blijken. Zo worden de homofiele naasten - opnieuw - in de kou gezet. Dit boek richt zich niet alleen op hen die homofiel zijn, maar ook - en soms vooral - tot hun omgeving, zoals ouders, verwanten, echtgenoten, vrienden en vriendinnen. Het poogt adviezen en bemoediging te geven vanuit een evangelische visie.

* Misschien... groeit er wat moois uit / Anèt Saal . - Gorinchem: Narratio. - 136 p. . - ISBN 90 5263 233 2 € 11,50.
Homoseksualiteit in een huwelijk bestaat. Op grotere schaal dan men aanneemt. Daarmee moet men dus omgaan, hoe dan ook, en daar zijn vele manieren voor. Voor de mensen die leven met een partner/ouder die homoseksueel is, hun familie, vrienden maar ook alle hulpverleners, werd dit boek geschreven, als een kijkje achter de schermen, als handreiking op zoek naar de eigen waarheid.

* De ordening van het verlangen: vriendschap, verwantschap en (homo)sexualiteit in de joodse en christelijke traditie / nn Zoetermeer : Boekencentrum, 1999 ISBN 9021137720
Wat doen wij om onze relaties met anderen duurzaamheid en bestendigheid te geven? En wat deden onze voorouders in het nabije en verre verleden? Een manier om op deze altijd actuele vraag een antwoord te vinden, is om na te gaan en te beoordelen wat er binnen de joodse en christelijke tradities gezegd is over vriendschap, gezin, huwelijk en homoseksualiteit. Wat is in filosofische en theologische vertogen en in kerkelijke leeruitspraken vrucht van wijsheid en verstandigheid, wat getuigt eerder van achterhaalde denkgewoonten of zelfs bijgeloof? De uit verschillende disciplines afkomstige auteurs van dit boek delen de ver buiging dat vriendschap, verwantschap en seksualiteit, en vooral de complexe verbindingen daartussen, sleutelbegrippen zijn wanneer men deze tradities onderzoekt en opnieuw interpreteert. van de orde komen vragen als: vanwaar de bevoorrechting van huwelijk en gezin en joodse en christelijke geloofstradities? Waarom verwerpt de rooms-katholieke kerk zo massief de homoseksualiteit? is het zinvol, liefdesrelaties naar analogie het verbond tussen God en Israel op te vatten? Welke betekenissen krijgen vriendschap, erotiek en liefde in het johannes ~ evangelie, wanneer men ervan dat deze tekst is geschreven door de befaamde 'geliefde leerling' van Jezus? Dit boek stelt vanuit de veelzijdigheid van hedendaagse ervaringen een aantal indringende vragen aan de traditie. Maar evenzeer bevraagt het vanuit de traditie en onze pogingen om een heilzame ordening aan te brengen in ons verlangen.

* Twintig rode rozen en één rose : over ouders van homoseksuele kinderen / Mink van Rijsdijk. - Kampen: Kok, 1989. - 68 p. (ISBN) 9024246199
Wat gebeurt er met ouders, die ontdekken dat 1 van hun opgroeiende kinderen homo is? Hoe moeilijk is het je homoseksuele kind te accepteren? Hoe vertel je het buren en familie? Hoe bang is men voor afwijzing en veroordeling? Op al deze precaire vragen vind je een duidelijk antwoord in dit boek.

* Relaties in verandering
Relaties in verandering (ISBN 1382 - 3213)
Nummer 9 in de serie: Handreiking voor het pastoraat. Uitgegeven door de Protestantse Kerk in Nederland, voorheen de SOW kerken. Zoals de titel aangeeft, zo is de inhoud, relaties welke in de huidige samenleving aan veranderingen onderhevig zijn. Dit boekje is te bestellen door via een e-mail aan brochureverkoop@pkn.nl je bestelling door te geven. Je krijgt dan het gevraagde met een nota erbij opgestuurd. Vermeld in de e-mail je adresgegevens.

* Roman: Schaduw van de twijfel / Leida Verhagen - : VCL West Friesland, 1997 ISBN 9020523775
Hannah van Gelder is negentien jaar als ze van Zeeland naar Groningen verhuist om hulp in de huishouding te worden bij een (gescheiden) man met vier volwassen zoons, die samen een manege runnen. De moeder van het gezin is een concertpianiste die haar droom van beroemd zijn blijft nastreven, wat diepe sporen in het gezin achterlaat. Hannah wordt verliefd op een van de zoons, maar merkt dat hij homofiel is. Pas nadat in het gezin de situatie uit de hand is gelopen, ontdekt ze het verschil tussen genegenheid en liefde. Een roman met een goed lopend verhaal. De problemen rond homofilie worden op een positieve manier uitgewerkt.

* Het schip der kerk op roze golven, over homobevrijding en ecclesiologie. / Lanser, Siebren H. - Uitg. Narratio, Gorinchem (1999) . - ISBN 90 5263 906 X,
Lanser (Sliedrecht, 1954) studeerde godgeleerheid in Groningen. Hij verrichtte zijn promotieonderzoek in eigen tijd. Lanser is als predikant verbonden aan de Reformatorische Kerkgemeenschap in Heerlen. Geen aparte homokerk maar een kerk die zich sterk maakt voor bevrijding van alle verplichte vormen van seksualiteit en vaststaande geslachtsrollen. Dit bepleit theoloog Sieb Lanser.
In zijn proefschrift draait hij de rollen om. Dit keer is het niet de kerk die homoseksualiteit problematiseert, maar de homobevrijdings-beweging die de 'gangbare wijze van kerk-zijn' ter discussie stelt. Lanser onderzocht welke bijdrage de homobevrijdingstheologie of flikkertheologie kan leveren aan de leer over de kerk. Flikkertheologie kwam op in de jaren '80 in het voetspoor van andere bevrijdingstheologieën, zoals de Latijnsamerikaanse, zwarte of de feministische bevrijdingstheologieën. Centraal streven is 'inclusieve' bevrijding; de bevrijding van zowel hetero's als homo's. In feite ontmaskert de flikkertheologie de bestaande kerkleer als heterotheologie en breekt ze de gangbare discussies over homoseksualiteit open. Volgens Lanser is de kerk geroepen te luisteren naar homo's als slachtoffers van een maatschappelijk conflict en hun ervaringen te interpreteren in het licht van het evangelie. Bij dit perspectief past ook een andere gemeente. Een gemeente waarin geslacht en seksuele voorkeur niet - zoals nu vaak het geval is - bepalen wie je bent.

* Christen-homo's komen uit de schaduw
Tien homo's over hun worsteling met geloof en kerk
Mirjam van der Vegt. Uitgave: Buijten & Schipperheijn, 2004 ; 8,50 Euro ; ISBN 905881179

* Van de andere kant, getrouwd met een homoseksueel, door Heleen van Haren. Uitg. Kok, Kampen 2002 ; 192 pag., 16,50 euro.

* Roman: De weg van Renske / W. van Zijtveld-Kampert. - Leiden : Groen & Zoon, 1994 ISBN 90-5030-465-6
Gaandeweg haar leven wordt het Renske duidelijk dat ze een andere seksuele geaardheid heeft. Ook haar omgeving komt te weten dat Renske lesbienne is. Steeds meer raakt ze in een isolement. In de kring van familieleden ontmoet Renske aanvankelijk veel weerstand. Geleidelijk ontstaat er ook begrip voor haar situatie. Een belangrijke vraag voor Renske is: wat zegt de Bijbel hierover? Gelukkig vindt ze met hulp van anderen toch een weg om verder te gaan.

* Wie had gedacht dat we met zovelen waren ; Lesbische vrouwen in de kerk / Monika Barz, Herta Leistner, Ute Wild . - ISBN 90 6074 266 4
Over de problematiek van de lesbische vrouwen in de kerk ligt een dichte waas van geheimzinnig zwijgen. Het thema van de homoseksualiteit in kerk en theologie mag dan even omstreden als actueel zijn, de vaak heftige discussies erover spitsen zich eenzijdig toe op mannelijke homoseksuelen. Over vrouwen wordt niets vernomen, en de vrouwen zelf gaan het onderwerp angstvallig uit de weg, bang om zich - als vrouwen die van vrouwen houden - buiten de op de man - vrouw norm gebaseerde kerk te plaatsen. Waar zijn deze vrouwen? Hoe leven ze? Wat zijn hun vragen? Hoe zien zij zichzelf? Wat zijn de redenen voor de versluiering, het zwijgen?

* Zo wordt het woord verkeerd gehoord. Opstellen van potten over theologie en kerk / Foka Brouwer, Hermine Pool . - ISBN 90 5263 030
Temidden van de kerkelijke lesbo- en homobeweging en de vrouw-en-geloof-beweging nemen de lesbische vrouwen een unieke positie in. Zij delen immers met de beide bewegingen belangen, ideeën en toekomstidealen. Tegelijkertijd zijn er ook verschillen met hetero-feministen en homo-mannen. Verschillen die hebben geleid zowel tot aparte organisatie van potten als tot het formuleren van een eigen visie op theologie en kerk. De schrijfsters van de hier gebundelde artikelen zijn allen lid van de Werkgroep Potten en Theologie. Zij schrijven over bijbellezen, over lesbische geaardheid en identiteit, over de liefde, over godsdienstvrijheid, en over openlijke lesbische vriendschappen. De bundel eindigt met een reportage over lesbische vrouwen die op verschillende plaatsen in of juist bewust aan de rand van de kerk staan. Een groepsportret dat duidelijk maakt dat 'de kerk' nog steeds vreemde en tegendraadse kostgangers onder haar dak bergt.


Laatst aangepast door Hanneke op ma maa 03, 2008 9:57 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
http://wideopenarms.actieforum.com
Hanneke
top poster
top poster
avatar

Vrouw Aantal berichten : 1468
Leeftijd : 44
Registration date : 11-10-07

BerichtOnderwerp: Re: Boekentips   ma maa 03, 2008 9:55 pm

* Roman: Het elfde gebod Peter Jaspers ISBN 90 6328 1331
Penny is bevriend met Tanja, die in alles haar tegenpool is. Penny's leven"zo spectaculair als een madeliefje achter een muur', dat van Tanja is 'als het afwisselend kleurenspel van een kaleidoscoop'. Tanja wordt voortgestuwd: naar mannen, naar spanningen. De ontluikende liefde tussen Polo en de god en haar vader vrezende Anemoontje wordt in het gereformeerde dorp dat als decor dient voor het elfde gebod de belichaming van het gevaarlijkste wat denkbaar is: seksualiteit buiten de begaande paden.

* Ervaringen in het beroepingswerk.
Homoseksuele dominees in de Samen op Weg kerken. Een geschrift van het Werkverband van Homotheologen ter gelegenheid van de viering van het vierde lustrum op 12 mei 2000. Redactie: Frits Brommet; Tekeningen: Bert Kuipers; Omslagontwerp: Tjibbe Bijlsma

* Gewoon goede vrienden: groeien in relaties / Joyce Huggett. - Kampen: Verbo, 1994 ISBN 90-297-1157-4
Jonge mensen worden tegenwoordig haast gedwongen om te geloven dat het bij vriendschap alleen maar draait om sex. Toch zijn er velen die daaraan niet zomaar wensen toe te geven. Vanuit een christelijke visie worden vragen rondom vriendschap en seksualiteit behandeld. Hierbij komt ook het onderwerp homoseksualiteit aan de orde in hoofdstuk 11. Er wordt ingegaan op de volgende vragen: Wat is homoseksualiteit precies Wat zegt de Bijbel over homoseksuelen? Is homoseksualiteit zonde? Hoe kan de christelijke gemeenschap diegenen die een homoseksuele gerichtheid hebben het beste helpen? Hoe moet iemand met een homoseksuele inslag tegen zichzelf aan kijken? Zijn er manieren om te ontsnappen aan homoseksualiteit? Wat is het doel van vriendschappen met mensen van hetzelfde geslacht? Hoe ga je om met angst voor homoseksualiteit De auteur geeft aan dat niet iedereen het eens zal zijn met de antwoorden die ze op bovenstaande vragen geeft. Gewoon goede vrienden?

* De glazen schelp / Jaap Zijlstra. - Kampen: Kok, 2000 ISBN 90-435-0191
Het boek de "Glazen schelp" is als CLK-actieboek gepresenteerd, het christelijke alternatief voor het Boekenweekgeschenk. De auteur, Jaap Zijlstra, heeft de gedachtenwereld van een schizofreen op indrukwekkende wijze blootgelegd. Schizofrenie en homofilie zijn de twee thema's aan de hand waarvan Zijlstra zijn lezers inzicht wil bieden in de gebrokenheid van het bestaan.

* 'Homo in de Heer' / Henk Müller Uitg. Walburg Pers - Zutphen ISBN 9060 11 874 X
De Rooms-Katholieke Kerk en Homoseksualiteit.

* Homoseksualiteit & kerk: om de voortgang van het gesprek / A. Kool (red.)...[et al.]. - Zoetermeer: Boekencentrum, 1995 ISBN 90-239-0766-3
In de christelijke gemeente en in het bijzonder in de Nederlandse Hervormde Kerk is het gesprek over homoseksualiteit erg moeilijk gebleken. Voor- en tegenstanders hebben geen boodschap aan elkaar en binnen hun kringen is het gesprek gestaakt. De auteurs van dit boek leggen zich daar niet bij neer. Zij proberen het gesprek gaande te houden en leveren daartoe verschillende bijdragen. Zij schrijven vanuit de verbondenheid aan de Heilige Schrift en staan van harte in de gereformeerde traditie. Zij hebben een oprechte zorg voor het welzijn van de medemens, in het bijzonder van de homoseksuele medemens. 1. Jij hoort er ook bij: een pastorale overweging 2. Homoseksualiteit: overwegingen en perspectieven 3. Hoe gaan we bijbels verantwoord om met homoseksualiteit? 4. Bewogen leven 5. In gesprek over homoseksualiteit 6. Zelfaanvaarding van homoseksuelen.
Drs. Verhagen zegt in het laatste hoofdstuk door hem geschreven: "De stigmatisering van homoseksualiteit is trouwens niet door de christelijke gemeente bestreden, ook niet aan de voordeur of achterdeur geweerd. Dat betekent dat de opvoeding en onderricht voor de gehele gemeente nodig zijn wil ze voldoende toegerust zijn, bevrijd van vooroordelen en misverstanden, om homoseksuele gemeenteleden te accepteren en waarderen, hetgeen meer is dan hun aanwezigheid verdragen."

* 100 vragen over homoseksualiteit en kerk .- redactie Hermine Pool , Jorita Rijders , Menno Mulder , Kees Posthumus . - Gorinchem: theologische uitgeverij Narratio (eerste druk 1992)
Doelgroep: Dit boek is er voor iedereen die iets heeft met geloof, homoseksualiteit of de combinatie ervan. Voor heteroseksuele gemeenteleden die willen weten wat hun lesbische zusters en homoseksuele broeders bezig houdt. Maar ook voor kerkleiders, pastores, diakenen, ouderlingen, bisschoppen en pausen.
Samenvatting van de inhoud: Overzicht van vragen die leven binnen de kerk rondom het thema geloof en homoseksualiteit. De vragen zijn vragen zoals ze aan de orde zijn gekomen zijn in praktijken van groepen kerk en homoseksualiteit. Deze groepen proberen de kerken op het spoor te zetten van homo- en lesbische emancipatie. De vragen zijn ingedeeld in de volgende categorieen: 1. Geloof en theologie 2. De beweging rondom homoseksualiteit en kerk 3. De kerken 4. Kennis en cultuur 5. Aids 6. Hoop

* Lesbische nonnen, De stilte verbroken Rosemary Curben en Nancy Manahan ISBN 90 229 8191 6
Enkele tientallen nonnen vertellen openhartig over de moeilijke weg die zij hebben moeten gaan om de waarheid omtrent zichzelf te ontdekken. Nog nooit is zo indringend over de religieuze gemeenschap geschreven. Dit document geeft een nieuwe impuls aan de discussie over het religieuze leven en seksualiteit, zowel binnen als buiten de geloofsgemeenschap.


Laatst aangepast door Hanneke op ma maa 03, 2008 10:00 pm; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
http://wideopenarms.actieforum.com
Hanneke
top poster
top poster
avatar

Vrouw Aantal berichten : 1468
Leeftijd : 44
Registration date : 11-10-07

BerichtOnderwerp: Re: Boekentips   ma maa 03, 2008 9:59 pm

Sara Kroos brengt twee boeken uit:

Eén met haar Viva columns: "Sara Kroos rekent af".
en één samen met Binca Bloemen voor kinderen over diversiteit:"Bij mij thuis":een boek dat kinderen helpt om hun thuissituatie te begrijpen – en die van hun klasgenootjes:

De achterflap: "Heb jij twee mama’s, hoe kan dat nou? Waarom woon jij alleen in het weekend bij je papa? Wat doe je als je kind zich er bewust van wordt dat niet iedereen een doorsneemama, -papa of -broertje heeft? Bij mij thuis laat kinderen van 4 tot en met 8 op een nuchtere en speelse manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan thuissituaties. Zonder betutteling portretteren Bianca Bloemen en Sara Kroos in herkenbare tekeningen en ontroerende versjes een schoolklas vol kinderen, allemaal met hun eigen verhaal. Niet alleen kunnen kinderen zich zo in hun leeftijdsgenootjes verplaatsen, ook is er ruimte voor hun eigen verhaal en tekeningen. "Bij mij thuis" is het eerste deel in een reeks vrolijke kinderboeken over diversiteit.

Sara Kroos heeft bij uitgeverij LJ Veen haar wekelijkse column in de Viva in boekvorm uitgegeven onder de titel 'Sara Kroos rekent af'. De uitgeverij: "Sara Kroos rekent op scherpe en hilarische wijze af met vreemdgaan, klaarkomen, verplichte vakanties, de paragnost, schaamlipcorrecties, uitgebloeide stellen, de gelukkige ex en andere overbodige, emotionele bagage die voor velen herkenbaar is uit de eigen of nabije omgeving. Sara Kroos rekent af brengt de populaire columns die Kroos wekelijks voor Viva schrijft bijeen, plus niet eerder gepubliceerd werk."

Sara Kroos (1981) speelde eerder de voorstellingen Honger, Lam en Zoetgevooisd. Met het populaire De Lama’s won zij in 2006 de Televizierring.Voor Zoetgevooisd kreeg Kroos in 2007 de belangrijke Neerlands Hoop-cabaretprijs. In het theaterseizoen 2007/2008 speelt Sara Kroos haar nieuwe voorstelling Bries. www.ljveen.nl
study
Bron: LJ Veen; Femfusion Z/Z
Terug naar boven Ga naar beneden
http://wideopenarms.actieforum.com
Hanneke
top poster
top poster
avatar

Vrouw Aantal berichten : 1468
Leeftijd : 44
Registration date : 11-10-07

BerichtOnderwerp: Re: Boekentips   do maa 06, 2008 8:06 pm

* Als je je anders voelt
Dr. R. Seldenrijk


Het boek zet in met een ervaringsverhaal, geeft een historisch overzicht van het denken over homo-en transsexualiteit en heeft tegelijk oog voor de actualiteit. De auteur geeft een heldere reflectie op zaken zoals homodiscriminatie, homohuwelijk, de visie van de islam en de opstelling van de christelijke gemeente.
Hoewel er veel over is gepubliceerd, constateerd de schrijver dat er rond deze thematiek bijna een babylonische spraakverwaring heerst. Wie de auteur volgt naar de bron, Gods woord, ontdekt dat daarin het enige antwoord ligt op de gebrokenheid: de nieuwe schepping in christus, die een gave is van de Heilige Geest.

* Eenzame strijd
Anne van Golen


Reformatorische principes en homoseksuele gevoelens botsen met elkaar. Dat ervaart Hans heel persoonlijk. De lezer maakt via zijn dagboekteksten van nabij zijn worsteling mee, waarbij hij nu eens kiest voor zijn geloofsovertuiging en dan weer besluit met zijn opvoeding te breken en zijn geaardheid te volgen. Hans komt uiteindelijk tot aanvaarding van zowel de geloofsovertuiging waarin hij werd opgevoed als van zijn geaardheid. Hij aanvaardt ook dat dit een voortdurende strijd zal blijven en dat hij die alleen kan voeren door de genade van God in Christus. De inhoud van dit boek berust op gesprekken van de auteurs met een reformatorische jongen met homoseksuele gevoelens.

* Uit de schaduw
M. van der Vegt


In 'Uit de schaduw' ontmoeten we tien mannen en vrouwen met een homofiele geaardheid, die ieder op eigen wijze worstelen met geloof en kerk. Zij bekennen kleur en vertellen hoe zij christen en homo zijn of waren.

Een schrijven dat eigenlijk elke hetero christen zou moeten lezen. Het geeft duidelijk weer, tegen welke problemen homo’s aanlopen.
Het geeft geen antwoord op bepaalde vragen, maar gaat er meer om hoe mensen zich voelen.
Een absolute aanrader!

* Waarom ben ik anders?
J.F. van der Poel


Peter komt tot de ontdekking dat hij anders is dan anderen, hetgeen hem enorm veel strijd kost.
Wanneer hij zijn vader daarover inlicht, wordt hij niet meer geaccepteerd en vlucht hij uit huis.
Hij voelt zich verlaten van God en mensen.
Na een moeilijke tijd wordt zijn gebed wonderlijk verhoord.
Een zeer aangrijpend verhaal.

* Tijdschriften
In de uitgave van jongerenblad X[ist] in Christ van oktober 2006 stond een artikel over homo’s in de kerk. In dit nummer vroegen de redacteurs aandacht van hun lezers voor het onrecht dat christenen met een homofiele geaardheid vaak voelen wanneer ze hun coming out hebben. Het komt namelijk regelmatig voor dat ze met de nek worden aangekeken en geen veilig plekje meer vinden in de kerk. Of zoals de kop van het artikel zegt: ze worden uit de kerkbank gehaald en in de beklaagdenbank gezet.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://wideopenarms.actieforum.com
Liezz
Administrator
avatar

Vrouw Aantal berichten : 2895
Leeftijd : 31
Registration date : 14-10-07

BerichtOnderwerp: Re: Boekentips   di apr 22, 2008 7:03 pm

Kluun - Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt !

Voor mannen die hun vrouw zwanger hebben gemaakt en voor hen die dit nog kunnen vermijden.
Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om?
Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom?
Waarom doet een bevalling pijn?
Wat zijn in godsnaam een perineum en een rompertje?
Wat is het nut van de ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling?
Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden?
En hoe zit het met de seks?

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! geeft
antwoord op deze vragen en bevat o.a., verklarende woordenlijst, ofwel
zwangerschapsjargon in voor mannen begrijpelijke woorden: van afkolven
en indalen, tot strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang , de
topvijf van films die u uw vrouw beter niet kunt laten zien tijdens de
zwangerschap en dingen die u nooit tegen uw vrouw moet zeggen tijdens
de bevalling , kinderliedjes op melodieën waar u vertrouwd mee bent
(o.a. Hup Holland Hup en Bohemian Rhapsody)., Kluun (Raymond van de
Klundert, 1964) debuteerde in 2003 met de spraakmakende,
hartverscheurende roman Komt een vrouw bij de dokter. Hij is vader van
Eva (6) en Roos (0).boek met handige tips voor partners van zwangere vrouwen (off vaders maar ik vind m ook handig)
hij is heel erg humoristisch geschreven. echt geweldig een aanrader voor iedereen!

_________________
Terug naar boven Ga naar beneden
Gerlinde
regelmatig op bezoek
regelmatig op bezoek
avatar

Vrouw Aantal berichten : 39
Leeftijd : 41
Registration date : 09-06-08

BerichtOnderwerp: Re: Boekentips   wo jun 11, 2008 12:49 am

Twee boeken van de schrijver Khaled Hosseini:

De Vliegeraar
De rijke Amir en de arme Hassen groeien op in Kabul, Afghanistan. Hassan is Amirs hulpje bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd. Wanneer Hassan hierbij iets vreselijks overkomt, laat Amir hem in de steek. Na de Russische inval vlucht Amir met zijn vader naar de VS, maar hij kan Hassan niet vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem terug naar Afghanistan. Zijn voornemen om zijn schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem mee in een huiveringwekkend avontuur.

Duizend schitterende zonnen
De ongeschoolde Mariam uit Afghanistan wordt op haar vijftiende uitgehuwelijkt aan de dertig jaar oudere Rasheed. Twintig jaar later komt de mooie Laila in hun leven, wanneer Rasheed de zwaargewonde vrouw na een raketaanval uit het puin redt. Wanneer Laila herstelt, hoopt Rasheed dat ze met hem wil trouwen en hem, in plaats van de onvruchtbare Mariam, een kind kan geven. Eerst is Mariam achterdochtig, maar dan groeit er tussen de twee vrouwen een bijzondere vriendschap.

Heel indrukwekkende boeken die je een beeld geven van het dagelijks leven in Afghanistan. Toen ik er eenmaal in begonnen was kon ik ze maar moeilijk aan de kant leggen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Hanneke
top poster
top poster
avatar

Vrouw Aantal berichten : 1468
Leeftijd : 44
Registration date : 11-10-07

BerichtOnderwerp: Re: Boekentips   ma feb 02, 2009 7:23 pm

CONTIGO CONTACT UITGAANSTIP
3 x boekpresentatie 'Schijn, hoop en liefde'

La Vita Publishing geeft een nieuw boek uit, getiteld 'Schijn, hoop en liefde'. Deze debuutroman van Rianne Witte zal op maar liefst drie plaatsen in Nederland gepresenteerd worden. Op zaterdag 28 februari (17 uur) vindt bij boekhandel Savannah Bay in Utrecht de eerste presentatie plaats. De volgende dag, 1 maart (15.30 uur) , is Rianne bij boekhandel Vrolijk in Amsterdam. En tot slot is Rianne aanwezig tijdens de 8 maart viering in Villa Lila in Nijmegen (15 uur).

Waar gaat Schijn, hoop en liefde over?
Linda Schuiteman woont bij haar ouders in een Veluws dorpje. Ze werkt in een slagerij terwijl ze vegetariër is en handbalt omdat ze niet mag voetballen. Al sinds de kleuterschool weet Linda dat ze meisjes leuker vindt dan jongens, maar omdat ze er zeker van is dat haar strengreligieuze omgeving homoseksualiteit afkeurt, heeft ze niet de moed om ervoor uit te komen. Daarom negeert ze haar gevoelens zoveel mogelijk en probeert ze zo onopvallend mogelijk te leven. Dit gaat goed tot ze, op advies van haar beste vriendin, reageert op een contactadvertentie. Wat een onschuldig afspraakje had moeten zijn, ontaardt in een heftige nacht. Linda’s lesbische gevoelens krijgen vrij spel en laten zich niet meer onderdrukken. Die ene nacht verandert haar leven voorgoed.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://wideopenarms.actieforum.com
Hanneke
top poster
top poster
avatar

Vrouw Aantal berichten : 1468
Leeftijd : 44
Registration date : 11-10-07

BerichtOnderwerp: Re: Boekentips   ma feb 02, 2009 7:52 pm

lesbo-encyclopedie

Ze is klaar! Nederlands eerste en enige lesbische encyclopedie verschijnt op 8 maart 2009 bij Ambo Anthos. Houd het in de gaten en reserveer je eigen exemplaar van hét boek over de lesbische cultuur en geschiedenis in Nederland. Op deze site vind je alvast een voorproefje uit de aanbiedingsfolder van de Lesbo-Encyclopedie en een overzicht van de hoofdstukken plus de auteurs die ze hebben geschreven.
De Lesbo-Encyclopedie wordt mede mogelijk gemaakt door:
mama cash
Jaap Harten fonds
Trut fonds

lesbo-encyclopedie.nl

study
Terug naar boven Ga naar beneden
http://wideopenarms.actieforum.com
anna
Oprichtster
avatar

Vrouw Aantal berichten : 4116
Leeftijd : 52
Registration date : 10-10-07

BerichtOnderwerp: Re: Boekentips   ma feb 02, 2009 9:28 pm

wooooooooohooooooooooooooooooo die moeten we hebben Shocked
Terug naar boven Ga naar beneden
http://wideopenarms.actieforum.com
Hanneke
top poster
top poster
avatar

Vrouw Aantal berichten : 1468
Leeftijd : 44
Registration date : 11-10-07

BerichtOnderwerp: Re: Boekentips   ma okt 26, 2009 10:53 pm

Adam en Evert

Van Ruart Ganzevoort, Erik Olsman & Mark van der Laan

160 pagina's

Net als de evolutietheorie ligt homoseksualiteit zeer gevoelig in de christelijke wereld. Maar ook daar lopen (jonge) vrouwen en mannen rond met homoseksuele gevoelens, die ze een plek moeten geven. Makkelijk is dat niet. Vaak vinden zijzelf, hun familie, vrienden en predikanten homoseksueel gedrag in strijd met de Bijbel. In Adam en Evert staan de verhalen van christelijke jongeren en hun omgeving centraal. Hoe proberen jonge mensen hun geloof en homoseksualiteit met elkaar te verenigen? Sommigen slagen erin beide met elkaar te verzoenen, anderen leiden een dubbelleven, weer anderen kiezen voor een celibatair leven of verlaten juist de kerk. De auteurs geven aan hoe de omgeving deze jongeren het beste kan steunen in hun zoektocht.


Uitgever: Kok ten Have
ISBN: 9789025960407
Terug naar boven Ga naar beneden
http://wideopenarms.actieforum.com
Hanneke
top poster
top poster
avatar

Vrouw Aantal berichten : 1468
Leeftijd : 44
Registration date : 11-10-07

BerichtOnderwerp: Re: Boekentips   do okt 29, 2009 11:50 pm

Angela van Bebber - Eindelijk, ik lééf!50 jaar gevangen in het verkeerde lichaam en leven als man, met een verborgen behoefte vrouw te zijn.
Angela van Bebber beschrijft in dit persoonlijke boek haar proces van bewustwording, erkenning en 'coming out' van haar transseksualiteit.

Zij omschrijft gedetailleerd haar ervaringen op de eenzame weg van man naar vrouw, van Louis naar Angela. Haar bespiegelingen tonen de zoektocht naar een eigen identiteit, met als doel van haar moedige gevecht: thuis te komen bij zichzelf.
Eenzaamheid, angst en depressie kleuren haar voortdurende strijd uit verleden en heden.

Angela beoogt haar leermomenten te delen met lotgenoten, hun omgeving en andere geïnteresseerden. Herkenning, respectvolle erkenning en acceptatie als basis in het proces van zelfontdekking, naar buiten treden en 'uit de kast komen'.

Zo wil zij een bijdrage leveren aan het 'zichtbaar en toegankelijk' maken van transseksualiteit en een steun zijn voor diegenen die zich bevinden op een vergelijkbare, moeilijke weg. Haar winst is de ervaring dat het geheim kan worden doorbroken en dat zowel innerlijke als uiterlijke 'bevrijding' bereikbaar is.


Prijs: 13,95 euro (verzendkosten + 2 euro, voor België + 2,50 euro)

ISBN: 978-90-79733-06-4

U kunt boeken bestellen via Anne@DatuBooks.nl. Vergeet het leveringsadres niet te vermelden. Na de bestelling krijgt u de betalingsgegevens per email toegestuurd. Wanneer het geld gestort is, wordt het boek u bezorgd.
Terug naar boven Ga naar beneden
http://wideopenarms.actieforum.com
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Boekentips   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Boekentips
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Wide Open Arms :: WideOpenArms De Forums :: Kunst, Cultuur & Media-
Ga naar: